Tisdag - Ny jacka und benträning!

God afton!

OM ni undrar något över hur kovalenta bindningar sker, fråga mig. Dagen började med föreläsning i Kemi och den pressade jag mig igenom med rätt stela bröst och triceps, såg ut som Anna Nicole Smith på horse när jag lät grafiten flöda över anteckningsblocket.
Grafit är en hexagonstruktur av kolatomer, visste ni det? Om inte, give me a holla på Nobelfesten.

Efter plugget så gled jag ner på staden med Perra för att prova ut en ny vinterjacka, det blev en McKinley på Intersport. Svart. Slänger förmodligen in en bild sen. Nu till träningen!

Tisdag equals benträning. Kan även meddela att jag efter en längre stunds läsning på olika träningsforum har kommit till underfund med att jag bygger en grund med övningar från Max-OT schemat, men kommer att lägga upp lite annorlunda pass beroende på vad jag kör. Som ett exempel, dagens benpass!

Uppvärmning
5 minuters - 1095 m.

Ben
 • Benpress 80 kg 6x12
 • Sittande lårbiceps 20 kg x uppvärmning, 30 kg x 30 reps, 35 kg x 25 reps, 40 kg x 20 reps och avslutningsvis 45 x 15 reps.
 • Bensträck (extensions) 30 kg x 12 reps, 25 kg x 10 reps.
 • Abductor - "bresmaskin" 30 kg 2x50.
 • Adductor - "knipmaskin" 30 kg x 25 reps, 30 kg x 30 reps.

Anledningen till att jag körde bara maskiner och med låga vikter är pga en gammal knäskada i höger knä, dvs. att jag återuppbygger stabiliteten i mitt knä. Så fort jag känner mig redo och det slutar att skaka vid ansträning så kliver jag in på fria vikter!

Dagen avslutades med middag och mys med quinnan i mitt liv, det var mys!

Måndag - Bröst/Triceps

Hola senorier!

Första passet avklarat, och aye caramba vad det knakade i muskler, leder och BMI:t. Inte speciellt tungt pass, dock ett "komma igång"-pass som satte sig rakt i pannan!

Tilläggas att min startvikt denna måndag är 95.5 kg.
Passet bestod av följande:

Bröst
 • Bänkpress 50 kg 3x6
 • Hantelpress 20 kg 3x6
 • Dips FAIL! Klarade inte av att hålla mig upprätt i dip-ställningen.
Triceps
 • Pushdowns med rep 20 kg 3x6
 • Sittand tricepspress (curl) 10 kg 3x10, failade dock på andra set och fick stanna vid sju. Stel axel?
 • Liggande Tricepspress 25 kg 3x6
Ett riktigt skönt "komma igång"-pass, inte för tungt men ändå tog tillräckligt med energi för att jag inte skulle palla en dip. I framtiden kommer jag att fler/färre set beroende på övningar och viktbelastning. Men nu i början känner jag att jag vill köra lite basic och relativt lätt för att förhindra förslitningsskador eller tappa stången på nosen.

Back on track!

Dagens!

Jag är less på att vara överviktig, osmidig och alltid se konstig ut i kläder pga min oproportionerliga hockeyröv. Därav denna blogg som jag åter startar upp, dock inte för att spotta ut samhällets orättvisor denna gång - utan nu är  det dags för Anton att bli en renlevnadsmänniska som bryr sig om träning, hälsan, familjen och vänner!

Kosten
Då jag ej är någon övermänsklig kock eller speciellt insatt dietist i ämnet Krubb, så kommer jag att ha samma anseende till kost som jag tidigare hade som aktiv hockeyspelare.

"Husmanskost, sockerfri dryck och mättande!"

Självklart kommer jag att unna mig en pizza, två öl och en skål med popcorn vid tv:n någon gång i månaden. Så länge det inte går till överdrift så tror jag på detta!

Träningen
Angående träningsdelen kommer jag att köra i överlag enbart gym och löpning. Må hända att när jag blivit kvitt lite överflödigt häng på kistan så kommer jag att söka mig till simhallen för att klippa ett par längder och månne att jag någon gång i framtiden kan kliva på is igen.
Jag kommer att köra efter ett Max-OT schema som jag personligen lagt fram, och löpningen kommer jag att ta i all dess former, dvs. intervaller, långdistans och terräng.
I sinom tid kommer jag att fylla upp bloggen med bilder, videos och diverse annat skrot som kan vara roligt att se. Självklart så kommer jag även att bearbeta mitt privatliv här på bloggen med, dock kanske inte lika intressant historia!

Tack för mig, nu skall jag koka ihop lite tonfiskbiffar till min kära som kommer från jobbet om ca 30 min. Cheers folkens!

RSS 2.0